Du har säkert hört talas om de vanligaste stammarna av cannabis, Cannabis indica och Cannabis sativa. En annan cannabisstam är ruderalis, som vi vanligen inte hör så mycket om. Dock finns det en stor skillnad mellan ruderalis och de två andra stammarna av cannabis. Den detaljerade informationen som tillhandahålls i denna artikel kommer hjälpa dig att få kunskap om ruderalis som kan hjälpa dig att plantera och odla växten om det är det du är ute efter.

Cannabis ruderalis används omfattande av odlare för att de ska dra nytta av dess egenskaper och producera några extraordinära stammar när det gäller smak, innehåll och odlade karaktärsdrag. Detta har bidragit till utvecklingen av diverse stammar av cannabis.

Cannabis ruderalis ursprung

Ordet ruderalis kommer från det latinska order ruderal som betyder vild växt. En ruderal växt är en som kan växa och odlas enkelt, även i områden där människor bor eller i områden som har påverkats av naturliga rubbningar. De ruderala arterna är först på land efter rubbningarna som en ekologisk återhämtningsgrupp. Rubbningarna kan variera från löpeld till laviner.

Ruderalisarterna är tänkta att vara avkommor från indicaarterna som är avkommor till sativaarterna, så det argumenteras gällande om de är subarter eller bestämda arter i sig själv. Det tros att ruderalis kommer från indicagener som lyckats växa i extrema förhållanden som hårda klimat och korta odlingssäsonger i norra områden där de härstammar från. Ruderalisväxten tillhör områden som Asien, Öst/Centraleuropa och viktigast Ryssland. Botaniker använder termen ruderalis för att definiera dess kvalitet att odlas som en vild växt utan mänsklig hjälp och anpassning till de extrema miljömässiga förhållandena.

Cannabis Ruderalis kännetecken

Cannabisstammarna skiljer sig från varandra på många olika sätt. Storleken, odlingstiden, morfologin och blomningstiden är kännetecken på stammarna som utmärker dem.

Storleken på ruderalis

Cannabis ruderalis är den kortaste typen av cannabisstam, som bara blommar till cirka 30 till 90 centimeter på höjden när den är fullvuxen. Den har ett ojämnt och lurvigt mönster där det endast växer ett par grenar med breda och tjocka blad i en ljusgrön nyans. Knopparna som växer från ruderalis är små men bastanta och har tjocka stabila stjälkar. Eftersom de är minst vad gäller storlek, så kallas ruderalis även för dvärg- eller bonsaicannabis.

Odlingstiden för Cannabis Ruderalis

Detta kännetecken hos ruderalis gör att den sticker ut från andra cannabisstammar. Blomningscykeln för ruderalis bevittnas enligt mogenheten av ruderalis istället för en särskild period. Ruderalis kan producera blommor ungefär 20 till 30 dagar efter fröna har planterats oavsett ljuscykel. Den har kvaliteterna att slutföra dess cykel från att vara ett frö till att ge knoppar på närmre 10 veckor. Fröna på ruderalis kan lätt lossna själv och överleva på marken såvida inte förhållandena är fördelaktiga för att fortsätta produceras. De kan även fortsätta att växa även om deras skal går sönder på grund av att människor eller djur går på fröna. Det är därför de kallas för auto-blomningsstammar.

Cannabinoidkoncentrationen

Koncentrationen av cannabinoiden THC som finns i ruderalis är relativt låg jämfört med andra stammar. På grund av denna faktor, anses ruderalis inte föredras för rekreationell användning. Dock har den höga koncentrationer av CBD vilket gör ruderalis till ett bättre alternativ att odla för medicinskt nyttjande. CBD-innehållet, den korta odlingscykeln och auto-blomningsegenskaperna som ruderalis besitter, är det som gör den mer värdefull för cannabisodlare.

Auto-blomning

Auto-blomning är växtens förmåga att växa och reproducera enligt förändringarna i växten i sig själv istället för miljön. Vanligtvis är en växt beroende på årstidsförändringar och klimat för att kunna odlas, men så är inte fallet när det gäller auto-blomningsförmågan som ruderalis har. Det är den viktigaste egenskapen som ruderalis har och som särskiljer den från andra stammar. Ruderalis stamväxt är beroende av dess mogenhet och den fortsätter att producera blommor tills de slutför sin reproduktionscykel

Ruderalisstammar behöver inte ljus för att växa och är inte beroende av en ljus cykelexponering, till skillnad från indica och sativastammar. På grund av den faktorn, har odlare modifierat dessa gener till blomningscykler för andra stammar, med resultatet att mer effektiva, fruktsamma och populära stammar skapats.

Auto-blomningsväxterna produceras nu och har utvecklat processen av hybridisering och odling. Den här egenskapen hos ruderalis gör det möjligt för odlare att vara slarviga i sin odling eftersom det inte finns samma krav på ljus och det även är kortare så- och skördeperiod. På grund av detta anses det vara väldigt populärt för hemmaodling av nybörjarodlare och har skapat en boom inom cannabisvärlden.

Vissa av de berömda automatiska blomningsstammarna av cannabis är Amnesia Haze Automatic, som är kort i storlek såväl som i växtperiod och växer på cirka 10 veckor. Denna version av Amnesia Haze är en av sativa-favoriterna.

Royal Haze Automatic är också populär på grund av dess korta odlingstid, lilla storlek samt egenskaper som den har för att kunna odlas enkelt.

Royal Bluematic är stammen som tillhandahåller en söt lukt och en smak av blåbär, och den här stammen är redo att skördas efter 8 till 10 veckor. Northern Light Automatic är den mest kända och populära stammen och tillhandahåller en söt smak och en avslappnande kick. Denna stam har uppnått stor popularitet på grund av den korta skördeperioden och gigantisk utdelning.

Bibliografi

https://www.leafly.com/news/cannabis-101/what-is-cannabis-ruderalis

http://hashmuseum.com/en/the-plant/cannabis-species/cannabis-ruderalis